SvenskaEnglishDeutsch

Slottets restaurang

Många oförglömliga stunder har anknytning till mat och dryck. Vi på Mauritzberg strävar efter att skapa måltidsupplevelser utöver det vanliga, helt i klass med vårt slotts anrika historia och miljö. Såväl gourmetmat som klassisk svensk husmanskost ligger oss varmt om hjärtat.

Dinera i Greve Bondes festmatsal, inta afternoon tea i Silversalongen eller middag i Jägarsalen. Bjud till fest i Slottsgalleriet eller vinprovning i Gripenkällaren. När vädret tillåter, lockar slottets sommarterrass.

Välkommen till oss och låt oss ta hand om era företags- eller familjefester.

Vi lovar att göra allt för att du ska bli nöjd!

Fredrik_home

Mauritzbergs köksmästare

Fredrik Borgman-Fred tillträdde tjänsten som köksmästare hos oss på Mauritzberg Slott & Golf den 1 mars 2015.

Fredrik, som föddes i Valdemarsvik för 35 år sedan, hade klart för sig sedan barnsben att han ville arbeta med mat. Vid 15 års ålder gick hans dröm i uppfyllelse då han började som lärling på restaurang i Söderköping, där han lärde sig den svenska klassiska matlagningens hemligheter.

Under den militära tjänstgöringen var han förste kock ombord på HMS Carlskrona i samband dess längsta världsomsegling. Den dåvarande köksmästaren var också ledare för det militära kocklandslaget. 

Han har arbetat i New York och rest jorden runt som köksmästare på olika passagerar- och lyxbåtar under, bland annat, Charlie Palmers ledning.

Mauritzbergs Slott är inte någon ny bekantskap för Fredrik, då han varit säsongsanställd vid två tillfällen.

”Mat filosofin på Mauritzberg, både på slottet och i vår fina bistro vid golfbanan, kommer vara baserad på det regionala köket och dess lokala produkter. Råvarorna kommer att vara årstids anpassade och vissa odlade speciellt för Mauritzberg”, berättar Fredrik.

Välkommen du också att njuta av vår goda mat!

YouTube
Mauritzberg AB
Mauritsbergsvägen 5
61031 Vikbolandet, Norrköping

Tel: +46(0)125 50100
E-post: info@mauritzberg.se
Webmail