SvenskaEnglishDeutsch

Restaurang

Mauritzbergs kök kan erbjuda dig en måltidsupplevelse utöver det vanliga. En upplevelse helt i klass med vår anrika historia och miljö. Såväl gourmetmat som klassisk svensk husmanskost ligger oss varmt om hjärtat.

Dinera i Greve Bondes festmatsal, inta lunch eller middag i Jägarsalen. Bjud till fest i Slottsgalleriet och ordna vinprovning i Gripenkällaren eller Linnébaren. När vädret tillåter, lockar slottets sommarterrass.

Välkommen med dina önskemål om företags- eller familjefester.

Vi lovar att göra allt för att du ska bli nöjd!

Slide - Restaurant

 • Greve Bondes matsal

  Greve Bondes matsal

  Slottets mest praktfulla festmatsal. Här råder en aristokratisk atmosfär med rokokomålningar och ljusa, djupa fönsternischer.

  Matsalen är av praktiska skäl modernt möblerad, med färger som skapar harmoni mellan historia och nutid. Här serverar vi festmiddagar för upp till 52 personer.

  Greve Christer Bonde var slottets ägare i början av 1900-talet. Egentligen skulle salen bära häradshövdingen Anders Sjöbergs namn. Han köpte slottet 1922 och lät bygga samman två rum; i väggen finns ännu märken efter en blinddörr.

  Väggarna är klädda med 1700-talsmålningar, förmodligen av hovmålaren Johan Pasch.

 • Jägersalen

  Jägarsalen

  Den rustika och gemytliga Jägarsalen har en hänförande utsikt över Bråviken. Här i den norra flygeln, kan du avnjuta såväl frukost som lunch och middag.

  Årets kalla och mörka kvällar tänder vi brasan för att skapa en ombonad stämning. Jägarsalen rymmer, tillsammans med den anslutande Blå salongen, 70 personer.

  I Jägarsalen finns ett porträtt av riksrådet Mauritz Birgersson Grip, slottets förste ägare. Släkten Grip ägde under 1300-talets slut en tredjedel av Sverige och stora delar av Finland.

  I norra flygeln – eller sjöflygeln – har det alltid varit kök. Att ha köket i en särskild byggnad var brukligt förr på herresäten, på grund av brandfaran och det ganska högljudda arbetet.

 • Silver salongen

  Silver salongen

  I slottets norra flygel finns Silver salongen, en matsal med bedårande sjöutsikt. Här går möblemang och tapeter i stilfullt silver, vit och svart.

  Salongen ligger i omedelbar närhet till Jägarsalen. Den kan också möbleras som en trivsam konferenslokal för upp till 24 personer. Här finns all behövlig teknisk utrustning för effektiva och kreativa möten.

  I norra flygeln – eller sjöflygeln – har det alltid varit kök. Att ha köket i en särskild byggnad var brukligt förr på herresäten, på grund av brandfaran och det ganska högljudda arbetet.

   
 • Linnébaren

  Linnébaren

  Till höger om entréhallen i slottets huvudbyggnad, ligger Linnébaren. Ett vackert rum, dekorerat med botaniska planscher och tapeter i Carl von Linnés anda. Rummet passar utmärkt för gruppdiskussioner med en kopp kaffe, te eller kalla drycker.

  Linnérummet har fått sitt namn efter ett bord – tillverkat av en lind från Linnés gård Hammarby. Bordet var en gåva till greve Christer Bonde, som tack för en penninggåva till Linnésällskapet.

  Den vackra kakelugnen i rummet går att använda – liksom alla andra kakelugnar i slottet. Men för brandriskens skull är de numera bara dekorationer.

 • Gripenkällaren

  Gripenkällaren

  Gripenkällaren

  Vid bastuavdelningen i slottets norra flygel ligger Gripenkällaren. En annorlunda källare – med havsutsikt!

  Använd det gamla valvet som grupprum för sex personer. Eller kanske för en måltid med korv och öl efter bastun? Gripenkällaren passar också utmärkt för vinprovning.

  Denna byggnad bevarades bäst, efter ryssarnas härjningar år 1719. Här, under de gamla tegelvalven, kan du riktigt känna närvaron av svunna tider då slottets matvaror förvarades i källaren.

 • Slottsgalleriet

  Slottsgalleriet

  Den gamla stallbyggnaden har blivit ett ståtligt slottsgalleri. Använd det för utställningar, kundträffar, konserter, baler eller andra evenemang. Varför inte bröllop?

  Tack vare den stora ytan, är galleriet en flexibel och ändamålsenlig lokal.
  Golvytan är 250 kvadratmeter och takhöjden hela sex meter. Två tredjedelar av golvet täcks av en vacker ekparkett. Vid större fester kan vi duka till mer än 125 personer här.

YouTube
Mauritzberg AB
Mauritsbergsvägen 5
61031 Vikbolandet, Norrköping

Tel: +46(0)125 50100
E-post: info@mauritzberg.se
Webmail